|
Strona Techniczna Piłkarzy z Topolówki |
| Autor |
Wiadomość |
Suchar94
Mów mi Mistrzu

|
Wysłany: 2010-06-16, 19:48 Strona Techniczna Piłkarzy z Topolówki
|
|
|
Siemano wszystkim, to mój pierwszy post na tym forum.
Na temat dzisiejszego turnieju piłkarskiego, zorganizowanego przez IX LO rozpisywać się nie będę, bo i po co? Przyszła reprezentacja naszej super $hCoOŁki, pograła i wyszła. Ale jeden fakt mnie zdumiał. Że kurna bela wszystkie inne szkoły biorące udział w rozgrywkach (z wyjątkiem VLO, ale nie ma się co dziwić- to cepy) miały wyczesane w kosmos stroje. Nie chciałem wnikać w szczegóły, bo głupio było mi się pytać skąd oni wszyscy wytrzasnęli takie bajeranckie odzienie, jednak sami sobie tego kupić nie mogli. A skoro nie oni, to pewnie ich szkoły! Tak właśnie było- to szkoły ufundowały swoim reprezentantom super stroje z prawdziwego zdarzenia.
A tera meritum sprawy. Rozchodzi się o to, iż (nieschludnie mówiąc) nasi piłkarzy odstawali wyglądem od reszty. Każdy zawodnik miał koszulkę w innym kolorze, nie mówiąc o innych częściach garderoby. Domyślacie się pewnie, że jako pretendenci od tytułu Miszczów wyglądali oni co najmniej śmiesznie. I znowu: jak to się dzieje, że inne szkoły potrafią coś zrobić, tylko nie my? No ale okej, załóżmy, że nikt z dyrekcji nie wiedział o tej sprawie. Spoko. Teraz już wiedzą wszyscy Więc: fajnie byłoby, gdyby ktoś z kasy Rady Rodziców ufundował naszym walecznym piłkarzom stroje z prawdziwego zdarzenia. Matury się skończyły, rok szkolny dobiega końca- to idealny czas na tego typu zakupy. Potrzeba do tego kogoś kumatego i obeznanego z tematem- najlepiej nauczyciela wfu i kogoś od spraw pieniężnych. Należy wybrać szkolne barwy, jakiś prosty projekt koszulki i spodenek, a następnie zakupić, dajmy na to, 20 par tego i tego: 5 w rozmiarze M, 10 w rozmiarze L, a ostatnie 5 w rozmiarze XL (wymyśliłem te proporcje na poczekaniu, więc się tym nie sugerujcie- chodziło mi o ogólne rozłożenie rozmiarowe). Nie zapominajmy, że koszulki muszą posiadać numery Takie tkaniny nie mogą kosztować majątku, a bardzo by się piłkarzom przydały. W końcu, jakby nie patrzeć, reprezentują oni naszą super szkołę, która, niestety, jak na razie ich nie docenia. Ale bądźmy dobrej myśli Jakieś komentarze, sugestie? |
|
|
|
|
 |
Mary

|
Wysłany: 2010-06-16, 20:37 Re: Strona Techniczna Piłkarzy z Topolówki
|
|
|
Hej. Nie chciałabym Cię zniechęcać,ale wydaje mi się,że sprawa strojów nie będzie taka prosta jak Ci się wydaje przynajmniej obecnie. Być może we wrześniu byłoby łatwiej.
Mam parę uwag:
| Suchar94 napisał/a: |
Każdy zawodnik miał koszulkę w innym kolorze, nie mówiąc o innych częściach garderoby.
|
Strój na wf to biała bluzka i ciemne spodenki. Nie widzę problemu,dlaczego reprezentanci nie mogliby ich nosić również na zawodach.
| Suchar94 napisał/a: |
fajnie byłoby, gdyby ktoś z kasy Rady Rodziców ufundował naszym walecznym piłkarzom stroje z prawdziwego zdarzenia. Matury się skończyły, rok szkolny dobiega końca- to idealny czas na tego typu zakupy. |
Koniec roku to tym bardziej zły moment na zakup strojów ze względu na to,że pieniądze poszły na książki dla maturzystów a teraz również na osoby, które mają świadectwa z paskiem z klas 1 i 2. Biorąc pod uwagę, że w większości klas nawet połowa osób nie płaci składek nie wiem skąd by się mogły znaleźć pieniądze...
Poza tym sprawa nie jest chyba aż tak nagląca skoro rozgrywki chyba się już kończą prawda (w końcu wakacje idą) ? |
|
|
|
|
 |
Miszy
 Major Geek

Wiek: 18 Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 890 Skąd: 1D1 -> 2IB2
|
Wysłany: 2010-06-16, 21:03
|
|
|
| Mary napisał/a: | | w większości klas nawet połowa osób nie płaci składek | Szkoła jest bogata, stać ją. Ale teraz? Po co teraz? Idźcie z tym pomysłem do Dyrekcji we wrześniu. |
|
_________________ Płacz to nie wstyd. Wstyd to zmusić kogoś do płaczu.
Shine on you crazy diamond!
 |
|
|
|
 |
Suchar94
Mów mi Mistrzu

|
Wysłany: 2010-06-16, 21:16
|
|
|
| Cytat: | Strój na wf to biała bluzka i ciemne spodenki. Nie widzę problemu,dlaczego reprezentanci nie mogliby ich nosić również na zawodach. |
Mary, kochanie Nie wiem, czy miałaś kiedyś styczność z białymi koszulkami, które zwykle zrobione są z bawełny i dość BARDZO SZYBKO się brudzą. No ale, jeśli będziesz prała moje rzeczy, to z niekrytą chęcią, a nawet uśmiechem na twarzy na każde rozgrywki będę zakładać śnieżno-białą koszulkę, mając na uwadze Twoje zaangażowanie w jej czyszczenie ;] Natomiast mnie chodzi o taki chiński wynalazek, powszechnie nazywany poliestrem. A, niestety, nie wszyscy mogą sobie pozwolić na poliestrowe frykasy
| Cytat: | | Koniec roku to tym bardziej zły moment na zakup strojów ze względu na to,że pieniądze poszły na książki dla maturzystów a teraz również na osoby, które mają świadectwa z paskiem z klas 1 i 2. Biorąc pod uwagę, że w większości klas nawet połowa osób nie płaci składek nie wiem skąd by się mogły znaleźć pieniądze... |
A co mnie oni obchodzą? To, kurczę, w VLO, VIII LO, IX czy jakichś innych ZSBO lub ZSS znajdują hajs na jednolite stroje, ale u nas jak zwykle nie.
| Cytat: | | Poza tym sprawa nie jest chyba aż tak nagląca skoro rozgrywki chyba się już kończą prawda (w końcu wakacje idą) ? |
Więc zróbmy to teraz, bo na początku roku wszyscy będą zajęci słodziutkimi pierwszaczkami, Cetniewami, organizacją roku szkolnego itd. Wakacje to IDEALNY wręcz czas na zakupy.
Miszy:
Osobiście starałem się kilka razy dostać do gabinetu Dyrekcji, jednak za każdym razem przemiła pani z sekretariatu zbywała mnie różnymi tłumaczeniami. Odebrałem to jako brak zainteresowania naszymi problemami i dyplomatyczną chęć powiedzenia mi tego, co zazwyczaj mówi się osobom, których nie chce się widzieć, więc postanowiłem pisać tutaj. A nuż, ktoś to przeczyta ;] |
|
|
|
|
 |
Miszy
 Major Geek

|
Wysłany: 2010-06-16, 21:41
|
|
|
| Suchar94 napisał/a: | | pani z sekretariatu zbywała mnie | No właśnie. Wiem z rodzinnej autopsji ile roboty ma Grono pod koniec roku szkolnego… Przyjdźcie po zakończeniu rekrutacji i roku szkolnego, czyli pewnie we wrześniu ;d Choć... próbować nikt nie zabrania. |
|
 |
|
|
|
 |
Suchar94
Mów mi Mistrzu

|
Wysłany: 2010-06-16, 21:45
|
|
|
| Miszy napisał/a: | | No właśnie. Wiem z rodzinnej autopsji ile roboty ma Grono pod koniec roku szkolnego… Przyjdźcie po zakończeniu rekrutacji i roku szkolnego, czyli pewnie we wrześniu ;d Choć... próbować nikt nie zabrania. |
Tu Cię zaskoczę Chodziłem do sekretariatu o każdej porze roku, a reakcja zawsze była ta sama |
|
|
|
|
 |
DomiN_
Gaduła

Wiek: 18 Dołączył: 13 Kwi 2009 Posty: 216 Skąd: 2. biol-chem
|
Wysłany: 2010-06-17, 23:29
|
|
|
Myślę, że tego typu sprawy można próbować też załatwiać przez nas, co? : ) Po coś w końcu zostaliśmy powołani, a ja mam fajną wejściówkę do gabinetu na-lewo-od-głównego-wejścia.
Trochę szkoda, że dowiaduję się o tym na Forum, szczególnie, że sprawa - jak doczytałem - wcale nie jest świeża. W każdym razie, jeżeli potrzebujecie wsparcia PU, służę ; )
mail: parlament@topolowka.pl
GG (moje): 23913530. |
|
|
|
|
 |
Dr Jekyll
and Mr Hyde

|
Wysłany: 2010-06-18, 00:07
|
|
|
Czy kopacze muszą mieć "wyczesane w kosmos stroje" kiedy szkoła ma problemy z zapewnieniem fakultetów maturalnym klasom? |
|
_________________ "Naród wspaniały, tylko ludzie ch je"
Józef Piłsudski o Polakach |
|
|
|
 |
Suchar94
Mów mi Mistrzu

|
Wysłany: 2010-06-18, 12:00
|
|
|
| Dr Jekyll napisał/a: | Czy kopacze muszą mieć "wyczesane w kosmos stroje" kiedy szkoła ma problemy z zapewnieniem fakultetów maturalnym klasom? |
Muszą. |
|
|
|
|
 |
Dr Jekyll
and Mr Hyde

|
Wysłany: 2010-06-18, 21:59
|
|
|
| Suchar94 napisał/a: | | Dr Jekyll napisał/a: | Czy kopacze muszą mieć "wyczesane w kosmos stroje" kiedy szkoła ma problemy z zapewnieniem fakultetów maturalnym klasom? |
Muszą. |
Przepraszam, zapomniałem, że mieszkamy w kraju gdzie mimo sukcesów w takich dyscyplinach jak siatkówka czy piłka ręczna cała kasa idzie na piłke kopaną. Gdzie miasto tnie wydatki na edukację bo musi zbudować stadion, na którym potem będą grać trampkarze Lechii.Bo przecież to nasz sport narodowy. Wprawdzie w normalnych krajach stawiają na to w czym są dobrzy, ale my tak kochamy wielkie klęski |
|
_________________ "Naród wspaniały, tylko ludzie ch je"
Józef Piłsudski o Polakach |
|
|
|
 |
Miszy
 Major Geek

|
Wysłany: 2010-06-18, 22:57
|
|
|
| Szkoła jest bogata, stać ją. A piłka w tej szkole klęską aż tak wielką nie jest. Choć osobiście wolałbym wsparcie tego typu dla innych dyscyplin, np. szachów. |
|
 |
|
|
|
 |
Suchar94
Mów mi Mistrzu

|
Wysłany: 2010-06-19, 00:01
|
|
|
Dr Jekyll, siatkarze mają własne stroje, więc czemu piłkarze nie mogą?
Niektórzy robią wielką aferę, jakby szło o życie swojej własnej matki. A tu chodzi o nędzne kawałki materiału, który można by założyć na mężne klaty i godnie reprezentować Topolówkę na arenie międzyszkolnej. I nic więcej.
Nie chcę okradać Waszych ojców, ani nawet maturzystów. Pragnę jedynie mieć w czym grać ) |
|
|
|
|
 |
michauxin

|
Wysłany: 2010-06-19, 00:19
|
|
|
@Suchar94
Jaka jest opinia pozostałych osób z drużyny? (Z Twoich postów wnioskuję, że jesteś jednym z nich).
Czy również uważają, że w szkole, która nie posiada klas o profilu sportowym, inwestycja w stroje dla sportowców jest ważniejsza od wydatków na cele związane z przedmiotami profilowymi poszczególnych klas i ogólniej - potrzebami całej szkoły i ogółu społeczności uczniowskiej? (Wspomnę po cichu że wyposażenie sali fizycznej jest "troszkę" skromne i "troszkę" przestarzałe. Tymczasem w szkole mamy nie jeden, a aż 2 profile uwzględniające fizykę na poziomie rozszerzonym) |
|
|
|
|
 |
katedra w-f
|
Wysłany: 2010-06-19, 07:15
|
|
|
Nie chcemy by ktokolwiek w naszej szkole czuł się "nagi", a w szczególności podczas tak ważnego mundialu .
Zatem zapraszam do katedry w-f w wyżej wymienionej sprawie we wtorek 21.06 po pierwszej lekcji. sala gimnastyczna |
|
|
|
|
 |
DomiN_
Gaduła

|
Wysłany: 2010-06-19, 13:56
|
|
|
| Pewnie, zacząć warto było od rozmowy z wuefistami, a PU przez wakacje zrobi sobie plan wydatków i pożądanych inwestycji i będzie ciułać kasę, jak nic. ;D |
|
|
|
|
 |
Suchar94
Mów mi Mistrzu

|
Wysłany: 2010-06-21, 18:13
|
|
|
Super, że coś się dzieje.
Niestety, do katedry się nie zgłosiłem, ponieważ okraszam szkołę mrożącym spojrzeniem - do piątku |
|
|
|
|
 |
Miszy
 Major Geek

|
Wysłany: 2010-06-21, 18:16
|
|
|
Jesteś głośnym krzykaczem, aby tylko się czepiać, ale jak przychodzi co do czego to już Ci to zwisa?
Sorki za kolokwializmy. |
|
 |
|
|
|
 |
michauxin

|
Wysłany: 2010-06-21, 18:19
|
|
|
| Myślę, że powyższy post użytkownika Suchar94 jednoznacznie pokazuje jak bardzo zależy mu na sprawie koszulek. Czy zatem inicjatywę możemy uznać za martwą i skupić się na rzeczywistych potrzebach szkoły? |
|
|
|
|
 |
Suchar94
Mów mi Mistrzu

|
Wysłany: 2010-06-21, 18:23
|
|
|
@Miszy
Ja zwisałem szkole - szkoła zwisa mnie. Proste?
Inicjatywa dalej aktualna, ponieważ nie ja jeden stanowię reprezentację szkoły w różnorakich zawodach. Przynajmniej ktoś się sprawą zainteresował. I zajął. |
|
|
|
|
 |
michauxin

|
Wysłany: 2010-06-21, 18:25
|
|
|
| Suchar94 napisał/a: | | I zajął. |
Kto konkretnie się tą sprawą zajął? |
|
|
|
|
 |
DomiN_
Gaduła

|
Wysłany: 2010-06-21, 21:26
|
|
|
| Ja się zajmę, dajcie spokój, Panowie ; D |
|
|
|
|
 |
szymon
 Hetman wlk. koronny

|
Wysłany: 2010-06-22, 17:11
|
|
|
| DomiN_ napisał/a: | | Ja się zajmę, dajcie spokój, Panowie ; D |
Zajmiesz (czas przyszły) czy zająłeś się (przeszły, jak w wypowiedzi suchara)? |
|
|
|
|
 |
Suchar94
Mów mi Mistrzu

|
Wysłany: 2010-06-22, 17:46
|
|
|
Zajmie się |
|
|
|
|
 |
Rafaó
Gaduła Aż bały się Rafały!

Wiek: 18 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 106 Skąd: Pro Cfaj Di - 2 D
|
Wysłany: 2010-09-03, 21:30
|
|
|
Sorry za wyciąganie starych tematów na top, ale ciekawi mnie, czy stroje już są? Może trwa ich zakup? A może nic się nie dzieje?
Stawiam na to ostatnie |
|
_________________ Maniaczę w Sapera. |
|
|
|
 |
|
|